background

Trompetsectie

Word jij onze nieuwe trompettist(e)?

Trompetsectie

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Bigbandfestival - 30 januari 2016


De MediaCity Bigband was dit jaar samen met 4 andere bigbands uit het hele land 'ingeloot' om mee te doen aan het jaarlijkse bigbandfestival in Lelystad. De organiserende Q-Buskers is een vaste deelnemer. Voor sommigen was het weer even zoeken naar de "Kubus" in Lelystad, maar gelukkig was de hele band op tijd binnen om rustig te kunnen inspelen en zelfs nog even een kopje koffie te drinken.

Om iets over half 1 mochten wij als tweede band het podium op. De blazers hadden snel hun plek gevonden, de heren 'met stekkers' waren iets langer bezig. Na een introductie door Pieter van den Dolder, de presentator van vandaag, moesten we nog even wachten voordat de juryleden Loet van der Lee en Sebastian Ohm weer op hun plek zaten. Hadden wij tenminste even gelegenheid om rond te kijken in de sfeervolle zaal. Iets later kwam het seintje dat we mochten beginnen. We 'trapten af' met het bekende Happy. Ook de rest van ons zeer gevarieerde programma viel goed in de smaak bij het kritische publiek. De rest van de middag heeft een groot deel van de bigbandleden kunnen luisteren naar de overige bigbands. Wat leuk om zoveel verschillende stijlen muziek te horen.

Tegen zes uur werden de bandleiders én de juryleden uitgenodigd op het podium. De juryleden gaven om en om voor elke band een korte toelichting op het verzorgde optreden. De Amstel Bigband ging vandaag met de 1e prijs naar huis. Ook de aanwezige MediaCity leden waren zeer in hun sas met het commentaar van de jury. Dirigent Erik ging met een welverdiende bos bloemen huiswaarts.

[klik voor een groter exemplaar - foto's Agnes van Dijk-Aarzen]

MediaCity bigband | KvK-nummer 65859111 | © FvD