background

Trompetsectie

Word jij onze nieuwe trompettist(e)?

Trompetsectie

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Huwelijksfeest Almere - 23 september 2017


Zaterdagavond 23 september vierden onze tenorsaxofonist Piet Groot, en zijn vrouw Ruth, hun 25-jarig huwelijksfeest. Op zo'n feest mag er natuurlijk geen big band-muziek ontbreken! Het feest werd gegeven in het bekende Boathouse, in Almere.Het was die dag prachtig weer, en de gasten konden voor het diner nog een paar uur genieten van een lekker zonnetje op het terras aan het water. De big band begon tijdens het diner met opbouwen (zij moesten het later doen met een borrelgarnituur ....).

Na een korte soundcheck trapten wij af met Killer Joe van Benny Golson. Konden de gasten rustig wennen, voordat we later met wat steviger uptempo werk van o.a. Sammy Nestico, op de proppen kwamen. Na een aantal instrumentale nummers, begeleidden wij  onze vocalisten Paulien en Frits,die afwisselend solo, of in duet zongen. Aan het einde van de eerste set kregen we de dansvloer al aardig vol, en tijdens All of Me, liet de dansende meute bijna geen plek meer voor onze dirigent Erik van der Heijden!!

Tussen de nummers door greep Piet af en toe de microfoon, en wekte de indruk alsof het merendeel van de nummers speciaal voor zijn lieve  vrouw Ruth geschreven was! Wat te denken van songtitels als: Cute, My Favourite Thing(s), They can't take that away from me, etc. En  All of Me sloeg natuurlijk op hemzelf....

Na een korte pauze gingen we verder met een gevarieerde tweede set, met afwisselend klassiek en modern materiaal. Chris maakte indruk met een geweldige gitaarsolo, en op de dansvloer bleek inderdaad dat zestig het nieuwe veertig is!! Piet en Ruth keken hun ogen uit, want zij hadden meerdere familieleden en  vrienden, nog nooit zo in actie gezien. En dat kwam niet door de drank, maar door onze opzwepende muziek!! Na de tweede set, streamde onze bassist Rafi, nog een half uurtje latin dansmuziek de zaal in, en gunde aldus de dansers geen rust.

Via Piet hoorden wij later dat de band van menig gast lof toegezwaaid kreeg, en men vroeg zich af of wij professionals waren, en hoeveel zoiets nu eigenlijk verdiende........ tja..... Maar een dankbaar publiek is eigenlijk het enige wat een muzikant echt wil, en daar ontbrak het op deze geslaagde avond niet aan!"

[klik voor een groter exemplaar]

MediaCity bigband | KvK-nummer 65859111 | © FvD